Wie is de Spelbaron?

De Spelbaron dat ben ik, Paul de Nie. Al jaren zijn bordspellen een passie van mij. Dit begon al vroeg met spellen als Scotland Yard, Cluedo en Stratego. Mijn ouders waren gek op het spel Mahjongg en vanaf kinds af aan heb ik elke winter flink veel potjes Mahjongg gespeeld – maar dan wel met onze eigen familie huisregels. Het moderne bordspel biedt zo veel meer dan wat er toen beschikbaar was, al kun je mij voor Mahjongg nog steeds wakker maken! Mijn huidige top 10 van spellen (December 2017) is:

  1. The Resistance: Avalon
  2. Arcadia Quest
  3. Dead of Winter
  4. Jaipur
  5. Fury of Dracula derde editie
  6. Coup
  7. Pandemic
  8. For Sale
  9. Deception: Murder in Hong Kong
  10. Sushi Go  Party

 

Waarom bordspellen?

In deze digitale wereld van Whatsapp, Facebook en computer spellen is het heel fijn om eens samen te komen om een bordspel te spelen. Sociale interactie onder het genot van een hapje en een drankje terwijl je je vermaakt met het verslaan van je tegenstander(s) in Inis. Of wellicht beleef je een spannend avontuur in Sword & Sorcery of red je de wereld van ondergang in Pandemic. Het kan allemaal in bordspellen.

Bordspellen zijn zeer divers. Voor luchtige party games waarmee het vaak lachen en brullen is en iedereen snel mee kan doen tot zware euro games waarin in een verkeerde beslissing je de overwinning kan kosten. Er is voor ieder wat wils!


Bedrijfsgegevens:

De Spelbaron
Gouden Uillaan 53
2652KJ Berkel en Rodenrijs

E-mailadres: paul@spelbaron.nl

IBAN: NL56 KNAB 0256 8325 87

KvK-nummer: 69793948
BTW-indentificatienummer: NL002011593B10


© 2020 De Spelbaron - Alle rechten voorbehouden