Er is weer veel moois binnen gekomen in mei en juni. In deze update vertel ik er meer over!

high Society

De reprint van High Society van Reiner Knizia is binnen gekomen. Het originele spel is uit 1995, maar heeft door Osprey Games een heel mooie uitgave gekregen. In dit klassieke veilingspel van Reiner Knizia moeten spelers tegen elkaar bieden voor de luxe van het leven, terwijl ze voorkomen dat ze failliet gaan in het proces. High Society heeft 16 prachtige art-nouveau-geïnspireerde illustraties van Medusa Dollmaker.

Ook de laatste big box uitbreiding voor Arkham Horror LCG is binnen: The Forgotten Age. Hier begint je team van onderzoekers aan een wetenschappelijke expeditie naar de regenwouden van Zuid-Mexico in twee nieuwe scenario's, die elk kunnen worden gespeeld als een opzichzelfstaand avontuur of die kunnen dienen als het begin van een nieuwe campagne voor je team. Deze uitbreiding introduceert vijf nieuwe onderzoekers aan Arkham Horror: The Card Game samen met vierenzestig spelerskaarten en zevenentachtig ontmoetingskaarten.

Decrypto is een team-based party spel  In Decrypto concurreren spelers in twee teams, waarbij elk team probeert de gecodeerde berichten correct te interpreteren die door hun teamgenoten aan hen worden gepresenteerd terwijl ze de codes doorbreken die ze van het andere team onderscheppen. Het spel is vergeijkbaar met Codenames.

Naast Dark Souls: The Board Game is er nu ook Dark Souls: The Card Game. In Dark Souls: The Card Game zijn snel denken en aanpassen aan de aanvallen van de vijand essentieel om te overleven. Een misstap kan fataal zijn, maar de voordelen van succes zijn groot. Pas je deck aan, evolueer je strategie en bereid je voor om te sterven. 

SagradaGamelyn Games is de uitgever van de 'tiny epic' serie spellen en over het algemeen wordt Tiny Epic Galaxies beschouwd als de beste in de serie. En laat die nu juist binnen zijn gekomen! In Tiny Epic Galaxies speelt elke speler een galactische beschaving die hun invloed in het universum wil uitbreiden door het koloniseren van planeten. Rol met je dobbelstenen en voer de acties die de dobbelstenen aangeven uit. Vlieg naar verre planeten en koloniseer deze, of land op de planeten en voer een speciale actie uit. Let ook op tijdens de beurt van je tegenspelers: als zij acties uitvoeren kun jij soms die actie ook uitvoeren!

De afgelopen maanden werden vaak twee spellen met elkaar vergeleken: Azul en Sagrada! Azul was al op voorraad, en nu eindelijk is ook Sagrada beschikbaar bij De Spelbaron! In Sagrada moet je als speler een glas in lood raam maken voor de Sagrada Familia in Barcelona, de bijzondere basiliesk van Gaudi. Elke ronde worden er dobbelstenen getrokken uit een grote zak met vele. kleurrijke dobbelstenen en deze worden gerold. Om de beurt kiest elke speler een dobbelsteen en ligt die op zijn/haar eigen tableau. De manier waarop je ze neerlegt kan punten opleveren en ook als je je geheime doelstelling haalt levert dit punten op. Een leuk toegankelijk spel!

Wat is er verder onder andere binnen gekomen? Wat dacht je van het worker placement spel Rise To Nobility, waarin je uit de anonimiteit moet op te staan om je weg te banen naar de titel van Heer en de leiding over te nemen in de Stone Council. Ook de Nederlandse versie van Takenoko is binnengekomen, waarin het jouw opdracht is om voor de Panda te zorgen en zijn bamboe tuin te onderhouden.Je zult land moeten cultiveren, irrigeren en bamboe laten groeien met hulp van de Keizerlijke tuinman. Verder is dobbelspel Elder Sign binnen gekomen samen met wat uitbreidingen, waarbij de uitbreidingen het basisspel zeker verbeteren! Als laatste wil ik nog onder speciale aandacht brengen: Cutthroat Kingdoms (een spel van list en bedrog), Snow Tails (een racespel, dit keer met hondenslees), Castell (bouw torens van mensen zoals in Catalonië) en Empires of the Void II (een 4X spel zonder eXtermination).

Uiteraard is er een overzicht op de Spelbaron waarin alle nieuw binnen gekomen spellen staan, en dat is (verassend) in de categorie 'Nieuw binnen'.