We hebben weer mooie restocks binnen en wat nieuwe spellen toegevoegd aan onze voorraad. Lees hier wat er allemaal is binnengekomen!

Vengeance

Altijd al eens John Wick willen zijn (of wellicht Paul Kersey uit Death Wish)? Dan is Vengeance het bordspel voor jou! In Vengeance speel je een held die door een mafiabaas is gemarteld en bedrogen en je zint op wraak. Het spel is opgedeeld in twee soorten beurten: de montage en de vechtscene. In de montage upgrade je je karakter met nieuwe vaardigheden en spullen. In de vechtscene storm je met je held de basis van de slechterikken binnen en schakel je alle handlangers en de mafiabaas zelf uit. De artwork op de doos is super en uiteraard zijn de mini's mooi, het hele spel ademt gewoon 'wraakfilm'.

Iets totaal anders is het bordspel Bunny Kingdom. In Bunny Kingdom is elke speler de leider van een konijnenstam. Door resources te verzamelen en de juiste kaarten te kiezen bij het draften bouw je konijnensteden over het hele land. Zo breidt je je invloed uit en score je punten. Bunny Kingdom heeft mooi artwork en een grote stapel konijnen mini's.

Minute RealmsOok in Minute Realms wil je een stad bouwen. Door kaarten te kopen van je tegenstanders of van de 'bank' breidt je je stad uit met allerlei type gebouwen. Score punten door dezelfe type gebouwen te verzamelen, maar bouw ook een verdediging op voor de legers die komen aanvallen aan het einde van de ronde. Minute realms is een snel spelletje tot 5 spelers met veel interactie tussen spelers.

Als je voorkeur uitgaat naar een twee speler spel dan is Hanamikoji een goede keus. Met een kleine stapel kaarten hebben de ontwerpers een opmerkelijk diep spel gemaakt waarin je moet strijden om de gunst van zeven geisha's. Dit doe je door kaarten te spelen... maar met een twist. Je speelt namelijk niet altijd direct kaarten. Vaak mag je tegenstander eerst een of twee van jouw kaarten uitkiezen en zelf spelen. Hierdoor moet je goed opletten wat je tegenstander aan het doen is en proberen in te schatten welke kaarten hij of zij wellicht in zijn of haar hand heeft. 

Als je een wat anders wil dan Sushi Go (Party) of 7 Wonders als kaart drafting spel dan zou je Oceanos of Cat Lady kunnen overwegen. In Cat Lady verzamel je katten uit een grid van gezamelijke kaarten, maar zorg er wel voor dat je aan het einde van het spel ook genoeg eten voor ze hebt, anders krijg je punt aftrek! In Oceanos gebruik je een duikboot om onderwaterschatten en kristallen te verzamelen. Upgrade je duikboot om nog meer punten te scoren. 

Maar er is nog meer binnen gekomen! In het Yahtzee-achtige Age of War dobbel je om Japanse kastelen; verover de vrije kastelen of steel ze van je tegenstanders. The Captain is Dead is een coöperatief spel waarin je de bemanning van een ruimteschip speelt (a la Star Trek). De kapitein is gedood en jullie moeten gezamelijk voorkomen dat de aliens het ruimteschip overnemen! Ook twee nieuwe uitbreidingen zijn binnen: in de Mansions of Madness uitbreiding Streets of Arkham beleef je een nieuwe avontuur in de wereld van H.P.Lovecraft. In Coup: Reformation heb je nieuwe rollen waarmee je kunt spelen en worden er loyaliteit kaarten toegevoegd. Spelers met dezelfde loyaliteit mogen elkaar niet aanvallen, maar je kunt je eigen loyaliteit wel veranderen... en die van je tegenstanders ook!

Dit is allemaal nu te bestellen bij de Spelbaron. Hopelijk brengt februari ook weer veel moois!