Halverwege februari en het is tijd voor een voorraad update. Er is een aantal 'big box' spellen binnen gekomen die zeker de moeite waard zijn, maar ook wat kleinere spellen die wat vriendelijker zijn voor de portemonnee.

LisboaAls je van zware euro spellen houdt dan is Lisboa wellicht het juiste spel voor jou. Ontwerper Vital Lacerda, onder andere bekend van CO2 (nu ook nog op Kickstarter) en Kanban, heeft weer weer een prachtige euro game gemaakt over de stad Lissabon waarin je als speler lid van de adel de stad herbouwt na de vernietigende aardbeving van het jaar 1755. Je werkt samen met de architecten om de stad te herbouwen en laat de koning de nieuwe gebouwen openen. Hierdoor verdien je pruiken. De speler met de meeste pruiken (ja, echt waar) is de winnaar van het spel.

Als je graag met kinderen een spannend avontuur wilt beleven dan is het nieuwe Stuffed Fables een aanrader. Je speelt in dit spel speelgoed van een meisje dat het meisje 's nachts moet beschermen tegen een gemene slechterik. Het spel bevat een groot boek met verschillende avonturen die je kunt beleven en bevat meerdere maps waarop je speelt. Het spel is coöperatief en daarom kun je goed kinderen helpen om de juiste keuzes te maken. Een nadeel is dat het spel volledig in het Engels is, daarom zul je wel een hoop moeten vertalen. Hopelijk verschijnt er net zoals voor de spirituele voorganger Mice & Mystics een vertaling op Boardgamegeek.com zodat de stap om dit fantastische kinderspel te spelen wat kleiner wordt!

Een spel met veel directe confrontaties tussen spelers is Kemet. Dit spel dat zicht afspeelt in Egypte beloont spelers die aanvallen en niet de spelers die verdedigend spelen. Het spelbord is zo ingericht dat alle spelers precies even ver van elkaar af starten en altijd in 3 stappen overal op het spelbord kunnen zijn. Er zijn verschillende upgrades en magische beesten die je kunt aanschaffen die je helpen om de overwinning te behalen.

DoomNog meer 'dudes on a map' zijn er te vinden in Doom: The Board Game, een spel gebaseerd op het computerspel met dezelfde naam. In dit spel speelt 1 speler de demonen uit de hel die onze wereld komen veroveren. De overige spelers spelen de space marines die de monsters proberen tegen te houden. Ofschoon er twee campaigns beschikbaar zijn in het spel met elk 6 missies, is elke missie op zichzelf staand. Dat maakt het spel geschikter om een enkele keer te spelen en niet meteen vast te zitten aan meerdere missies die je achter elkaar moet spelen.

Een kleinere titel die binnen is gekomen is Tides of Time. Tides of Time is een card drafting spel voor 2 spelers waarin je de juiste gebouwen moet kiezen over 3 rondes. Je moet goed letten op wat je tegenstander doet en er is een beetje bluffen nodig om je tegenstander te slim af te zijn. Dit spel bestaat maar uit 18 kaarten (!!) maar kreeg van de Dice Tower wel een 'Seal of Excellence'!

Een ander 2 speler spel dat binnen is gekomen is het kaartspel Thunder & LightningSpeel als Thor of Loki en vecht je weg door een leger van epische mythologische monsters. Omdat Loki al Odin's kroon heeft gestolen, heeft Odin zijn andere zoon Thor zijn Ring of Power gegeven. Wie beide relikwieën bemachtigt is de winnaar van het spel.

Uiteraard zijn er nog meer spellen binnen gekomen, die kun je allemaal zien in de categorie 'Nieuw binnen!'.