Er is weer een aantal nieuwe spellen in de Webshop bij gekomen, waaronder onder andere Raids en MtG: Commander 2018!


Mijn zomer

Hanamikoji

Deze zomer heb ik eigenlijk bijzonder weinig bordspellen gespeeld. Ik heb vooral veel gelezen (onder andere de originele Mistborn trilogie van Brandon Sanderson), maar dat betekent natuurlijk niet dat er niets is gespeeld! Ik ben met een groep nog bezig met de campaign van Sword & Sorcery. We spelen helaas te weinig om de vaart er in te houden, maar we zijn na een valse start inmiddels wel bij de vierde missie aangekomen. Verder zijn onder andere Hanamikoji, Diamant, The Lost Expedition, Rising Sun, Viticulture, For Sale en Spiel des Jahres winnaar Azul voorbij gekomen. Ook Century: De Specenrijenroute hebben we nog gespeeld waardoor ik aan het twijfelen ben of ik Splendor niet moet verkopen. Splendor blijft wat eenvoudiger, dus wellicht voor nieuwe spelers makkelijker te behappen. Keuzes... keuzes. Verder vindt over iets meer dan een maand de grootste spellenbeurs weer plaats in Essen: Spiel Essen. Ik ben weer druk bezig om op Boardgamegeek mijn lijstje van interesante spellen bij elkaar te klikken. Ik heb er weer zin in dit jaar!


Nieuw binnen

Uiteraard heeft de Spelbaron niet stil gezeten. Inmiddels is er een flink aantal nieuwe spellen bijgekomen in de webshop van de Spelbaron.

In Iello's Raids vaar je met je boot van eiland naar eiland om goederen te verzamelen, met monsters te vechten. Als twee spelers naar hetzelfde eiland gaan vechten de spelers onderling wie de actie op dat eiland mag uitvoeren. Het bewegen met de boot heeft veel weg van Tokaido. Je mag zo ver gaan met je boot als je wil, maar je mag niet terug. Tof artwork ook, zoals bij de meeste Iello spellen.

DownforceEen ander spel van Iello dat op voorraad is, is Downforce. Downforce (origineel uitgebracht als Top Race) is in de VS uitgebracht door Restoration Games en in Europa door Iello. Het spel is een door kaarten gedreven race en gokspel.
De kaarten die je speelt om je eigen auto vooruit te bewegen op het circuit, bewegen ook vaak andere auto's op het circuit vooruit. Dus wanneer je een kaart speelt is van cruciaal belang. Ondertussen wedden spelers in geheim welke auto volgens hen zal winnen. De speler met het meeste geld aan het einde van het spel (door prijzengeld en door het wedden) wint het spel!

Eindelijk is mijn favoriete karakter uit het Star Wars universum verschenen in Star Wars Imperial Assault: Tyrants of Lothal, namelijk Grand Admiral Thrawn. Dit karakter verscheen voor het eerst in de Heir to the Empire trilogie van Timothy Zahn, wat tot vandaag mijn favoriete Star Wars boekenreeks is. Uiteraard heeft de uitbreiding weer nieuwe helden, nieuwe vijanden, nieuwe tegels en een 6-delige mini campagne om te spelen.

Verder zijn onder andere binnen gekomen: House of Danger (een 'choose your own adventure' spel), Scythe Metal Coins (erg mooie set van metal munten die je bij Scythe kunt gebruiken, maar ook goed bij andere spellen met munten te gebruiken zijn), Rising 5: Runes of Asteros (een coöperatief spel dat gebruik maakt van een app) en Spy Club (een spannend avonturen spel).

Zie voor alle nieuwe binnenkomers: Nieuw binnen!


Magic: The Gathering Commander

commander 2018Nee, de Spelbaron gaat geen Magic: The Gathering booster boxen verkopen, maar ik draag Magic wel een warm hart toe. Op de middelbare school rond 1993/1994 raakte ik in aanraking met Magic en heb er toen behoorlijk wat spaargeld tegenaan gegooid. Later ben ik overgestapt op de Star Wars CCG van Decipher en daarna heb ik zelfs nog een blauwe maandag de Dune CCG gespeeld. Maar ik dwaal af... Magic: The Gathering Commander 2018 is net wat anders dan "gewoon" Magic. Vier standaard decks van 100 kaarten. Jij en je tegenstander kiezen een deck en vechten het uit - je hoeft geen deck samen te stellen dus. Ideaal voor spelers dus die wel Magic willen spelen, maar voor wie het samenstellen van decks (en de bijbehorende kosten) niet meer hoeft.


Aanbiedingen

Er lopen nog steeds een aantal aanbiedingen bij de Spelbaron. Donderdag is daar nog The Godfather: Corleone's Empire bij gekomen. Maar ook onder andere Zombicide: Green Horde, Mage Knight, Mission Red Planet en Delve zijn nog steeds afgeprijsd. Kijk hier voor alle aanbiedingen.


Facebook

De Spelbaron is nu ook op Facebook actief: https://www.facebook.com/spelbaron/Hier plaats ik kort het laatste nieuws en de nieuwste aanbiedingen (ongeveer 2 keer per week).