Biblios

€ 21,95
Niet op voorraad
SKU
Biblios

In het vlotte spel Biblios zijn de spelers monniken die proberen een waardevolle collectie boeken te verzamelen in hun klooster. In de praktijk betekent dat het verzamelen van setjes kaarten in verschillende kleuren. 

Er wordt gespeeld in twee fasen: de giftfase en de veilingfase. 
In de eerste fase worden de kaarten verdeeld. De actieve speler geeft iedereen, inclusief zichzelf, een kaart van de stapel en legt daarnaast een kaart op de veilingstapel. De kaarten die je geeft bekijk je één voor één, waarna je besluit wie hem krijgt. Geld en kleurkaarten houd je in je hand, kerkkaarten speel je direct uit. Daarmee mag je de waarde van een of twee kleuren een punt verhogen of verlagen. Dit gaat zo door tot alle kaarten verdeeld zijn. 
Dan volgt de veilingfase: de kaarten in de veilingstapel worden geschud en één voor één geveild. Op kleurenkaarten en kerkkaarten biedt je met geld, op geld kun je bieden door een aantal kaarten te bieden. Met welke kaarten je betaalt mag je geheim houden. 

Als alle kaarten geveild zijn laat iedereen zijn kaarten zien. Per kleur krijgt de speler met de hoogste waarde de punten van die kleur. De speler met de meeste punten wint het spel.

Meer informatie
TaalEngels
Leeftijd10+
Aantal spelers2-4
Aanbevolen aantal spelers3
UitgeverIello Games
Type spelFamiliespel, Kaartspel, Strategiespel
MechanicsAuction/Bidding, Card drafting, Hand Management, Push Your Luck, Set Collection
Boardgamegeek linkBiblios
EAN3760175510281
© 2020 De Spelbaron - Alle rechten voorbehouden